Freizeit & Familie

Køb Legetøj billigt online

Legetøj er det essentielle værktøj der forbinder mennesker, børn, køn, racer og ja – sågar aldre – på tværs af lande men også lokalt. Som børn leger man indlæring – forstået på den måde at børn lærer mange sociale færdigheder, normer, forventninger og så videre igennem legen.

Legetøj findes i mange afskygninger, lige fra barnsben og hele vejen igennem voksenlivet. Denne artikel vil give et indblik i, hvorfor det er vigtigt at lege, også når man bliver voksen.

Transaktionen

Når et barn leger med et andet barn, forventer man at når man giver et bidrag til legen, så får man noget tilbage. Det kan kaldes en transaktion, hvor barnet eksempelvis giver legetøjs penge til et andet barn som er købmand, man simulerer handlen ude i det virkelig liv. På den måde kan barnet forstå relationen mellem at miste et legetøjs objekt, og anskaffe sig et nyt, hvilket på sin vis er radikal vigtig viden som barnet må pådrage sig, for at være en succesful del af samfundet.

Fantasien

Kreativitet stammer fra fantasien – evnen til at se nyt og se muligheder, i det som ellers måske er meget enkle, basale materialer. I samfundet elsker vi kreativitet, bedst kendetegnet igennem de mange kunstmuseer rundt omkring i Danmark, de grønne parkområder, som en gang var bare grå beton eller muldjord, eller de nyeste trends indenfor elektronik som er must-have for mange. Leg inspirerer fantasi, leg inspirere kreativitet – derfor er det vigtigt at barnet er tilladt at lege, og fantasere i et beskyttet rum, hvor der ingen forkerte tanker findes – hvor fysikken og samfundets rammer er iturevne, for ikke at vildlede barnet – men snarere vejlede mod en sund kreativ nysgerrighed som på sigt kan udrette store mirakler. Det er i bund og grund også kreativiteten der er med til at udrydde sygdomme, bygge nye æstetiske bygninger i bykernen eller finde på det næste modstykke til en iPhone eller Facebook.

Er det for sent at lege?

Nej – men legen for en voksen findes i andre dimensioner end for et barn. Man må holde sig kreativ og åben enten igennem litteratur, hobbier eller sågar bare stille spørgsmål, som man ellers ikke turde overveje – spørgsmål, hvis svar måske er alment kendt, men som man ikke har forstået. Når man sprænger rammerne for de tilladte tanker og overvejelser, så bliver man et klogere og mere kreativt menneske – også selvom spørgsmålet er så specifikt som; ”Hvordan indstiller jeg kanalerne, som JEG vil have dem, på mit nyeste fjernsyn?”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert